10. november 2023: PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2024  

V petek, 10. 11. 2023 je Poveljnik sil SV generalmajor Roman Urbanč v Športnem centru Triglav na Pokljuki podpisal Letni načrt civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2024 s predsednikom Društva upokojencev ministrstva za obrambo – DU MO, g. Milanom Obrezo in s preostalimi organizacijami s katerimi sodelujeta Slovenska vojska in MORS. Načrte s preko 25 predstavniki organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem in ki delujejo v javnem interesu, so skrbno pripravili predstavniki PSSV, za kar jim gre vsa zahvala. Društvo upokojencev ministrstva za obrambo bo v sodelovanju in s pomočjo Slovenske vojske izvedlo preko 20 načrtovanih aktivnosti in po svojih najboljših močeh izpolnilo tudi vse obveznosti iz Načrta vzajemnosti.

V kratkem, vsebinskem in spodbudnem uvodnem nagovoru je Generalmajor Roman Urbanč poudaril pomen zaupanja v obrambni sistem in sodelovanje Slovenske vojske z okoljem, v katerega je vpeta. Izpostavil je pomembnost sodelovanja, negovanja domoljubja, spoštovanja tradicije ter naše zgodovine. Zahvalil se je za razumevanje, saj smo pri načrtovanju našli vzajemno pot. Letošnje leto je bilo zaradi vseh težav, ki so jih prinesle naravne nesreče, polno izzivov, ki smo jih reševali skupaj. Vsem prisotnim je zaželel ponosno praznovanje vseh praznikov, ki so pred nami.

Društvo upokojencev ministrstva za obrambo se v svojem delovanju nenehno zavzema in podpira vse napore Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, ki so usmerjeni v razvoj obrambnega sistema in izboljšanja materialnega stanja njenih pripadnic in pripadnikov. Nenehno imamo pred seboj tudi obvezo po vzajemnosti, zato se na najboljši način trudimo obrambnemu sistemu na različne načine povrniti vse, kar nam z letnim načrtom civilno-vojaškega sodelovanja slovenska vojska zagotavlja.

Našim domicilnim enotam se ob tej priložnosti zahvaljujemo za dosedanje profesionalno  sodelovanje, hkrati pa se veselimo prihodnjega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom obrambnega sistema želimo vse najboljše v prihodnje tako na osebnem, kakor tudi na profesionalnem področju. Srečno!

Pripravil: Janez Gomzi
Fotografije: Janez Gomzi Ljubljana, 13. 11. 2023