Dragi Vekoslav,
v ponedeljek nas je presenetila žalostna novica, da si nepričakovano, toda za vedno odšel od nas.
Moram priznati, da si nikoli nismo predstavljali trenutka, da se bomo, tako kot danes, tukaj na tem mestu, za vedno poslavljali od tebe, dragega tovariša, izjemnega prijatelja, člana Občinskega združenja slovenskih častnikov Koper, spoštovanega človeka, s katerim so nas vezale mnoge trdne vezi, ki so nastajale skozi leta našega skupnega dela.
Vrsto let si delal na odgovornih mestih, predvsem pa nam je poznano tvoje delo na Občinskem združenju slovenskih častnikov Koper, kjer si bil več let sekretar združenja in kasneje član predsedstva. To so bila najpomembnejša leta v razvoju obrambnega sistema novonastale države, ko so se utrjevali temelji slovenske obrambe in osnove za oblikovanje slovenske vojske, ki smo jo dosegli z osamosvojitvijo v devetdesetih letih. Del tega, kar smo skupaj ustvarjali, pripada tudi tebi.
Ponosen si lahko na delo, ki si ga opravil. Povsod, kjer si delal, je za tabo ostajal sijaj predanega, vsega spoštovanja vrednega in marljivega človeka, strokovnjaka, ki je svoje veliko strokovno znanje nesebično razdajal drugim in ga vgrajeval v vse pore našega obrambnega sistema. Povsod so te imeli radi, bil si zelo priljubljen, spoštovan in drag član, prijatelj. V vsakem še tako napornem in težkem trenutku si znal popestriti razpoloženje in premagovati še tako zapletene razmere.
Dragi Vekoslav!
Dovoli mi, da v svojem imenu in v imenu Občinskega združenja slovenskih častnikov Koper, v teh zadnjih trenutkih slovesa izrečem globoko sožalje tvoji hčeri Doris, tvojim sorodnikom in vsem tvojim najbližjim.
Hvala ti za vse kar si storil dobrega, hvala ti za vsako lepo besedo, za vsako lepo dejanje, ki je krasilo tvoje življenje.
Pogrešali te bomo.
Predsednik OZSČ Koper, major Bojan Starc