Božična in Novoletna voščilnica

Spoštovani

Leto 2016 se poslavlja od nas in zopet smo leto starejši in predvsem izkušenejši. Obdobje nam je prineslo kar nekaj druženj ter lepih trenutkov  veselja in radosti. To nam pomaga, da zapustimo naš vskadan in skrbimo za naše dobro počutje in predvsem zdravje.

Pred nami so Božični in Novoletni prazniki, ki nam nudijo še več priložnosti za dobro voljo in veselje. Izkoristite to in pozabite na vsakodnevne skrbi, probleme in težave. Predajte se uživanju, posvetite se obiskom svojih najbližjih in razmišlajte o lepšem jutri.

Ob tej priložnosti se vsem članom  zahvaljujem za sodelovanje, pomoč in podporo, ki jo nudite in prispevate kamenček v mozaik, ki gradi celoto.

Želim vesel Božič, lepe novoletne praznike in veselo, srečno in predvsem zdravjo polno Novo leto 2017.

Predsednik DU MO

Milan Obreza

Milan OBREZA

 

Dan samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti je državni praznik v Slovenij, ki ga praznujemo 26. decembra. Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti 26. 12.1990. Plebiscit je potekal 23. 12. 1990. leta in takrat se je od 93,2 odstotka udeleženih volilcev na vprašanje »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« okrog 95 odstokov odgovorilo pritrdilno. To je 88,5 odstotka vseh volilcev in s tem se je začela osamosvojitev Slovenje.

Ne pozabimo tega dneva in vsi državljani, predvsem pa naši politiki, bi morali imeti pred svojimi očmi plebiscitni dan. Takšne enotnosti v Sloveniji je verjetno nemogoče doseči v sedanji situaciji. To vrlino – enotnost bi morali gojiti ves čas, ko je nastajala naša samostojna država, vendar izgleda da smo jo pozabil.

Vsem čestitam za praznik in srečno

 

Predsednik DU MO

Milan Obreza