V SPOMIN  DRAGU MANDELJCU (20. 7. 1949 – januar 2017)

 

V soboto, 28. januarja, smo se poslovili od člana gorenjske sekcije DU MOS Draga Mandeljca. Po končanem poklicnem usposabljanju se je zaposlil v Tovarni industrijske opreme v Lescah, dolgo časa pa je bil zaposlen v Občinskem štabu teritorialne obrambe v Radovljici.

Bil je navdušen športnik, plavalec, kasneje vaterpolisti in rokometaš. Kot kasnejši trener je številnim generacijam mladih športnikov znal posredovati svoja znanja in izkušnje ter tekmovalce vzgajal v ekipnem duhu.

Veliko prijateljev je našel med teritorialci, kjer je  dolgo časa služboval. Z njimi je  sodeloval pri nastajanju, organiziranju in usposabljanju pripadnikov teritorialne obrambe.

Bil je dejaven v času priprav na osamosvojitev, še posebno pa v vojni za Slovenijo. Bil je vez med teritorialno obrambo in civilnimi strukturami. Veliko mladim fantom, ki so prebegnili iz takratne JA, je nudil pomoč, da so se lahko s pomočjo radovljiškega Rdečega križa varno vrnili domov.

Ves čas upokojitve je kljuboval zahrbtni bolezni. Na koncu, v 68. letu,  je  le omagal. Ni mu bilo dano tisto, kar si vsi želimo; srečne, zdrave  in prijetne jeseni  življenja .