V Ljubljani že četrto leto deluje kegljaška sekcija pod budnim vodstvom Mateje Derganc. Mateja je vse svoje življenje posvetila športu in še posebej kegljanju. Zbuditi kegljaški duh med našimi upokojenci in upokojenkami je bil Matejin izziv. Začela je počasi delovati v tej smeri in kmalu ji je uspelo. Dobila je podporo in to je bil znak, da se najame ustrezno kegljišče in da se začne. Kegljanje je dvoranski šport in lahko se ga igra v vseh vremenskih pogojih. Lahko je zastopan individualno ali pa kolektivno. Akcija je stekla. Najeli so kegljišče in začeli z rekreacijo. Sprva je bilo število udeležencev pod deset, potem pa se je številka večala. Danes je to število že okrog dvajset. Kegljači se vsako sredo ob 18.00 uri srečajo na kegljišču doma invalidov v Ljubljani. Eno uro pridno trenirajo in nato se vse skupaj zaključi z druženjem in kratko analizo. Treningi se pričnejo v mesecu oktobru in končajo v mesecu maju.

Lansko leto so se na pobudo Mateje udeležili tekmovanja na Pokrajinskih športnih igrah MOL Ljubljana z eno moško in eno žensko ekipo. Dosegli so dobre rezultate. Tudi letos so se tri ekipe zopet udeležile tekme, dve moški in ena ženska. Ženska ekipa (Šesek, Donko, Brajkovič in Beti) je osvojila tretje mesto in zaslužile so si tudi pokal. Moška ekipa v sestavi (Puhar, Petrič, Goričar in Plestenjak) je zasedla peto mesto. Druga ekipa (Španič in Obreza) pa je osvojila osmo mesto. Drugo leto bo sigurno boljše, saj bodo v jeseni treningi postali intenzivnejši.

V vsakem posamezniku je tekmovalni duh. Tekme so pozitivne in vsak si želi čim boljši rezultat. To je pa tudi dobra motivacija, da nadaljujemo s tovrstnim športom. Lep vzor pa so nam naše dame, saj so pokazale, kaj se lahko dobi z močno voljo in napornim treningom. Samo tako naprej.

Vsem iskrene čestitke za rezultate in želim vam veliko novih izzivov v novi sezoni.

Milan Obreza