23. maj 2023: ZADNJE SLOVO OD NAŠEGA ČLANA BOGDANA PIRNOVARJA

Dne 23. 5. 2023 smo se na pokopališču na ljubljanskih Žalah prezgodaj poslovili od dolgoletnega člana našega društva Bogdana Pirnovarja. Bogdana je v devetinsedemdesetem letu premagala zahrbtna bolezen. Na njegovo zadnjo pot smo ga poleg njegovih svojcev pospremili tudi sodelavci, prijatelji, člani in članice Društva upokojencev MO in MIDS.

Slovo od Bogdana je bilo boleče saj je polno spominov na naša druženja in sodelovanje, tako v MS Žarek in MIDS Ljubljana, kot tudi v DU MO, kjer je bil polno angažiran in ustvarjalen. S kamero in fotoaparatom je za vedno zabeležil in ovekovečil naša druženja, izlete, strokovne ekskurzije in ostale aktivnosti v organizaciji DU MO, sekcije Ljubljana, kjer je kot dolgoletni član vedno tudi aktivno sodeloval.

Dolga leta je služboval v Iskri, od 1993 do upokojitve 2004 pa v Tehničnem Zavodu v Slovenski vojski. Ukvarjal se je z meroslovjem. Bil je odličen vodja in sodelavec, pronicljiv sogovornik in še boljši poslušalec. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur, ki je potreboval njegovo pomoč.

Za vedno nam bo ostal v lepem spominu, saj je pustil neizbrisljive spomine, optimizem, dobro voljo in vse kar lahko krasi pronicljivega, pokončnega, doslednega in domoljubnega človeka, kot je bil on. Pogrešali ga bomo. Soprogi Mileni in ostalim najbližjim še enkrat izrekamo globoko sožalje.

Tone Jan, vodja MIDS Ljubljana, prilaga svoj prispevek v obliki pesniškega zapisa: Prijatelj

PRIJATELJ

Prijatelja ni potrebno iskati,
dobrega prijatelja enostavno najdeš,
običajno tam, kjer ga ne pričakuješ.

Dober prijatelj je tisti, ki ti daje moč,
vzpodbudo in razumevanje, pa zato
ne zahteva nobenega plačila.

Prijateljstvo, ki ga enkrat pridobiš,
je potrebno skrbno negovati, da ne
zamre in oveni, kot odpadli cvet.

Naj te misli ostanejo, kot večni spomin na našega dragega Bogdana, ki ga je zahrbtna bolezen prekmalu iztrgala in naše sredine. Pogrešali ga bomo!

Fotografije: Arhiv DU MO
Pripravil: Janez Gomzi
Ljubljana, 24. 5. 2023