Spoštovani,

Tako kot vsako leto tudi letos organiziramo mednarodni  izlet v Italijo. Datum je 14. do 17.maj in destinacija Cinque Terre.
Vsa mesta so popolnjena tako, da prijave niso več mogoče

Lp Milan Obreza

POMLADANSKE CINQUE TERRE IN ČUDOVITA JEZERA

Datum: 14. maj do 17.maj 2024

Čas potovanja: 4 dni │ 3 nočitve

Program potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – PISA – LUCCA – LIGURIJA

Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila preko Padske nižine, mimo Ferrare in Bologne do Lucce, enega najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče pa je polno zanimivih palač. Ena od najlepših posebnosti mesta je pročelje cerkve San Michele in Foro, ki velja za eno od umetniško najbolj dodelanih cerkvenih pročelij v Italiji.

Popoldan bomo obiskali Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Po ogledu namestitev v hotelu, večerja in nočitev na obali Ligurije.

2. DAN: LIGURIJA – CINQUE TERRE -LIGURIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali v La Spezio, se vkrcali na ladjo in se odpravili na izlet v romantične Cinque Terre.

Ime so dobile po petih pisanih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom, znanim po vsem svetu. Vasice so ravno zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Popoldanski povratek z vlakom. Sledi vožnja z avtobusom do hotela, večerja in nočitev.

3. DAN: LIGURIJA – PARMA – MANTOVA – GARDSKO JEZERO

Vožnja do Parme, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju. Mesto slovi po odlični operni hiši, hrani, elegantnih kavarnah in trgovinah. Naslednji postanek bo v Mantovi, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera.

 4. DAN: GARDSKO JEZERO – SIRMIONE- VERONA – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali do Gardskega jezera in se ustavili v mestecu Sirmione Nekdanje ribiško mestece je najlepše v zgodnji pomladi, ko cvetoča narava dopolni modrino jezera in poskrbi za nepozabno mestecu s čudovitim obzidjem. Mesto, ki so ga častili že rimski cesarji, je v zgodovini doživelo nemalo vzponov in padcev, vendar nikoli ni izgubil sijaja, ki se dotakne vsakega obiskovalca.

Za lep zaključek našega potovanja se bomo ustavili še v Veroni – mestu, ki je znano predvsem kot prizorišče ene največjih ljubezenskih zgodb na svetu  − Sheaksperjevi Romeu in Juliji. Ogledali si bomo najpomembnejše Areno, trg Bra, Zeliščni trg, znameniti balkon, pod katerim je Romeo osvojil Julijino srce, Gosposki trg, grobnico Scaligierijev, pomembne mestne plemiške družine,…

Od Verone se bomo poslovili v popoldanskih urah. Sledi vožnja v Ljubljano, kamor je prihod predviden v večernih urah.

 CENA: 429 € na osebo, pri udeležbi najmanj 45 udeležencev

 CENA VKLJUČUJE:

Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, vožnjo z ladjico v Cique Terrah , 2 x polpenzion (večerja in zajtrk) v hotelu s 3/4* v dvopostelnjih sobah na obali Ligurije in 1 x polpenzion (večerja in zajtrk) v okolici Gardskega jezera, lokalno predpisano turistično pristojbino, slovensko vodenje in organizacija potovanja ter DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):

Enoposteljna soba 90 EUR

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini

Zavarovanje rizika odpovedi

Doplačilo za skupino med 40 in 44 potniki 19 EUR/osebo

DOPLAČILA NA KRAJU SAMEM: Vozovnica za vlak (Cinque terre): cca. 5 EUR, hotelske pristojbine cca.2,5 EUR na noč, vstopnine (po želji)

Program je sestavljen po pogojih veljavnih dne 12.1.2024. Rezervacije storitev niso še potrjene.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA za potovanje so sestavni del programov.

PRIJAVNICA

Prijave zbira: ga. Jelena Maček, M: 040 708 084, E-naslov: macekjelena6@gmail.com

Kandijska cesta 36, SLO-8000 NOVO MESTO

07 39 35 770, info@mana.si , www.mana.si