11. december 2018: PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2019

V torek, 11. 12. 2018 je bil brigadir Milko Petek, Poveljnik sil slovenske vojske s sedežem v vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki gostitelj slovesnosti in podpisnik letnih načrtov civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2019.

V kratkem, vsebinskem in spodbudnem uvodnem nagovoru je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem. Poudaril pomen zaupanja v obrambni sistem in da Slovenska vojska dejavno sodeluje z okoljem, v katerega je vpeta. Izpostavil je pomembnost izobraževanja, negovanja domoljubja, spoštovanja tradicije ter naše zgodovine. Zahvalil se je za razumevanje pri načrtovanju, saj smo tako našli vzajemno pot zaradi omejenih resursov. Vsem prisotnim je zaželel lepe praznike in uspešno novo leto 2019.

Načrte s 27 predstavniki organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem in delujejo v javnem interesu, so skrbno pripravili in uskladili podpolkovnik Branko Tušar, načelnik oddelka za civilno-vojaško sodelovanje, podpolkovnik Franci Gostiša, višji častnik za sodelovanje s CO in njuni sodelavci.

Poveljnik sil SV, brigadir Milko Petek je s Predsednikom društva upokojencev MORS, g. Milanom Obrezo podpisal Načrt civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2019. Društvo upokojencev ministrstva za obrambo bo v sodelovanju s Slovensko vojsko izvedlo 15 aktivnosti in po svojih najboljših močeh izpolnjevalo tudi obveznosti iz Načrta vzajemnosti.

Društvo upokojencev ministrstva za obrambo se v svojem delovanju nenehno zavzema in podpira vse napore Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, ki so usmerjeni v razvoj obrambnega sistema in izboljšanja materialnega stanja njenih pripadnic in pripadnikov. Nenehno imamo pred seboj tudi obvezo po vzajemnosti, zato se na najboljši način trudimo obrambnemu sistemu na različne načine povrniti vse, kar nam z letnim načrtom civilno-vojaškega sodelovanja slovenska vojska zagotavlja.

Kvintet flavtistk Orkestra Slovenske vojske je dogodku dal slovesno noto.

Našim domicilnim enotam se želimo zahvaliti za vse dosedanje sodelovanje, hkrati pa se veselimo prihodnjega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom obrambnega sistema želimo vse najboljše v prihodnje tako na osebnem, kakor tudi na profesionalnem področju.

Pripravil: Janez Gomzi

Fotografije: Janez Gomzi in Martin Fabjan – PSSV

Ljubljana, 11. 12. 2018