Na sončni četrtek, 16. 3 .2017, smo se člani Gorenjske sekcije zbrali v Čepuljah nad Kranjem. Po krajšem kramljanju in gasilskem fotografiranju  smo se odpravili proti Mohorju.

V prijetni družbi, sproščenem pogovoru in obujanju spominov na dogodke iz naše preteklosti  smo premagovali nadmorsko višino in po približno eni uri zagledali naš cilj – Mohor.

Ob tamkajšnji cerkvi smo se okrepčali, posneli še eno „gasilsko“  in se odpravili nazaj proti Čepuljam.  Spotoma so nas ustavili prijazni domačini, ki so se mudili na  svojem vikendu in nas okrepčali z  različnimi  „tekočimi rcnijami“.

Na Čepuljah nas je pričakal naš podpredsednik Zvone. Popeljal nas je na ekološko kmetijo Pr’ Končovc.  Prijazni gostiteljici sta nam postregli okusne  pečenice z zeljem in ajdovimi žganci, poskrbljeno pa je bilo tudi za našo žejo.  V prijetnem razgovoru in druženju smo se dogovarjali o skupnih aktivnostih v prihodnosti. V kratkem bomo Stari Gamsi izvedli pohod na Koseške slapove, kolesarji bomo naredili prvo kolesarsko etapo Kranj – Škofja Loka – Zbilje – Kranj, celotna sekcija pa se bo odpravila na izlet v Črno na Koroškem.

Izletu je bilo naklonjeno tudi  vreme. Preživeli smo prijeten dan v druženju. Vabim vse tiste, ki niste bili z nami na tem pohodu, da se nam na prihodnjih srečanjih pridružite.

 

 

„Stari gamsi“ pa so bili še na:

  • izletu na Tromeji, 16. 2. 2017;
  • izletu na Lubnik, 19. 2. 2017
  • in Pohodu na Arihovo peč, 5 .3. 2017

 

 

 

 

Zdravko Cahunek