Spoštovane upokojenke in upokojenci,

leto 2021 se počasi izteka. Zadnji dve leti nam jo je virus pošteno zagodel in spremenil naše življenje, katerega smo bili vajeni pred tem. Virus nam diktira življenjske navade in nam omejuje našo prostost, gibanje, druženje in še marsikaj kar smo bili pred tem navajeni, danes pa tega ni več. Ne zavedamo se, da temu še ni prišel konec in vse skupaj nam bo močno, posebej našim vnukom spremenilo življenje. Kriza, ki je nastala in nas spremlja že skoraj dve leti, nas je razdvojila in skregala med seboj. Nočem razpravljati okrog tega, saj ima vsak svoje mišljenje in svoje prepričanje, o vsem tem. Jaz vam samo polagam na vaše srce – čuvajte zdravje. Šele ko ga izgubiš se zavedaš kako je zdravje pomembno in zato ga postavite na prvo mesto. Nove mere in prepovedi se spreminjajo dnevno, ne samo pri nas, tudi drugod in države se zopet zapirajo zato bodite previdni kje se gibljete in kaj delate.

Svet je res v krizi. Verjetno smo pred nečem novim, ki se bo jutri odprlo – neko novo obdobje, za katero še ne vemo kaj bo to prineslo. Koraka nazaj ni. Kam in v katero smer moramo se je potrebno obrniti, da bo prav pa je težko predvidevati.

Pred nami so dnevi, kjer mi lahko vse skupaj malo pozabimo in razmišljamo o Dnevu samostojnosti in enotnosti. Na ta dan 26.decembra 1990 so bili razglašeni rezultati plebiscita, ki je potekal 23. decembra 1990. Na vprašanje »ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« je 95% odgovorilo pritrdilno s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije. Ne vem kakšno vprašanje nam bi morala država postaviti danes, da bi dosegli takšno enotnost.

Preteklo leto je verjetno pustilo vsakemu kaj lepega, kakšnemu pa tudi kaj slabega. Takšno je pač življenje in vedno moramo upati na najboljše. Vsako novo obdobje ki se pojavi, pred vsakega postavi nove cilje in naloge. Nekateri so večji, drugi manjše, vendar je pomembno, da jih imamo. Cilji nas vzpodbujajo in nam naredijo življenje pestro in zanimivo.

Leto 2022 ki je pred vrati, naj vam prinese veliko sreče, lepih trenutkov, uresničitev vaših želja predvsem pa obilo zdravja. Vsem čestitam božično novoletne praznik, Dan samostojnosti in enotnosti ter obilo zdravja in sreče v letu 2022.