Drage upokojenke in upokojenci,

Leto 2023 je bilo pestro in polno nepredvidenih dogodkov. Pestila so nas neurja, vetrolomi in katastrofalne poplave. Vse skupaj smo nekako preživeli, vendar je vse to pustilo kar precej negativnega prizvoka in občutka na vsakemu posamezniku.

Nastopil pa je mesec december, ki je vedno poln veselja, radosti in predvsem dobre volje. Posvečamo se družini, sorodnikom in prijateljem. Vrhunec pa pride ob koncu decembra, ko praznujemo božične in novoletne praznike. Ne smemo pa pozabiti 26. december, ki je državni praznik, Dan samostojnosti in enotnosti. Na ta dan 26.12.1990 smo razglasili rezultate plebiscita o samostojni in neodvisni Sloveniji. In prvič v naši slovenski zgodovini smo na plebiscitu bili enotni, saj se je za samostojno Slovenijo odločilo okrog 95% naših državljanov. Z razglasitvijo rezultatov je Slovenija jasno pokazala kaj želi – želi samostojnost.

Konec leta so tudi po navadi analize, pohvale, nagrade in podobno. Jaz bi se vsem vam zahvalil za vse vaše prispevke, pobude in aktivnosti, ki ste jih izvajali v toku leta. Predvsem pa tudi predsednikom sekcij, ki vas vodijo in vzpodbujajo za delovanje organizacije DU MO. Tudi Ministru za obrambo hvala za organizacijo sprejema za vse nas. Hvala Minister in Slovenska vojska.

Drage upokojenke in upokojenci, želim vam, da lepo preživite praznike s svojimi najbližjimi in si ustvarite lepo praznično vzdušje.

Vsem želim vse najlepše, predvsem obilo zdravja in osebne sreče. Poleg tega vas pa vzpodbujam, da nadaljujete z aktivnostmi in še boljšim sodelovanjem tudi v novem letu 2024.

Srečno

Milan OBREZA