9. december 2022: TRADICIONALNO SREČANJE UPOKOJENK IN UPOKOJENCEV MORS Z MINISTROM ZA OBRAMBO MARJANOM ŠARCEM

V petek, 9. 12. 2022 ob 12:30 je bilo v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani tradicionalno srečanje upokojenk in upokojencev Ministrstva za obrambo z ministrom za obrambo g. Marjanom Šarcem, Načelnikom generalštaba slovenske vojske Generalmajorjem Robertom Glavašem in njunimi najožjimi sodelavci.

Minister za obrambo Republike Slovenije g. Marjan Šarec je prisrčno pozdravil vse prisotne, ki smo se odzvali prijaznemu vabilu na tradicionalno prednovoletno srečanje. Letošnje srečanje je bilo organizirano ponovno po dveh letih, saj je novi koronavirus SARS-CoV-2 povzročil pandemijo koronavirusne bolezni 2019 (Covid-19) in nas popolnoma izoliral in osamil. Zato smo bili toliko bolj veseli vabila, saj smo se po nekaj letih lahko spet lahko sproščeno družili.

Minister za obrambo Republike Slovenije g. Marjan Šarec je vsem skupaj zaželel lep Dan samostojnosti in enotnosti, mirne Božične praznike, ter zdravo, uspešno in zadovoljno novo leto 2023. Predsednik Društva upokojencev ministrstva za obrambo Milan Obreza se je v kratkem nagovoru zahvalil za sprejem, pozdravil vse prisotne in se zahvalil za tradicionalno dobro sodelovanje med DU MO in MORS ter Slovensko vojsko. Vsem je zaželel mirne in lepe praznike, predvsem pa zdravja in osebnega zadovoljstva v Novem letu 2023.

Prijetno je bilo ponovno srečati nekdanje sodelavce in poklepetati z njimi. DU MO se zahvaljuje Ministrstvu za obrambo in vsem domicilnim enotam SV za korektno in profesionalno sodelovanje ter za izvedbo Načrtov civilno-vojaškega sodelovanja.

Hvaležni smo tudi ekipama iz kuhinje EVOJ VEP in 1. BR SV, ki sta pripravili odlično hrano in prijeten prostor za druženje. Tudi v prihodnje si želimo tvornega obojestranskega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom Ministrstva za obrambo in slovenske vojske, kakor tudi njihovim najdražjim, želimo ponosen Dan samostojnosti in enotnosti, lepe, mirne in vesele praznike ter uspešno, srečno in zdravja polno novo leto 2023.

Slike: Spletne strani MORS, Janez Gomzi in Jožef Poje

Foto album Prednovoletno srečanje z ministrom za obrambo, 9.12.2022: g. Jožef Poje

Pripravil: Janez Gomzi Ljubljana, 11. 12. 2022