15. december 2022: PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2023  

V četrtek, 15. 12. 2022 je bil Poveljnik sil SV generalmajor Roman Urbanč gostitelj slovesnosti in podpisnik letnih načrtov civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2023. V kratkem, vsebinskem in spodbudnem uvodnem nagovoru je generalmajor Roman Urbanč izrazil zadovoljstvo, da smo se lahko po dveh letih ponovno srečali »v živo«. Letošnje srečanje je bilo organizirano po dveh letih, saj je novi koronavirus SARS-CoV-2 povzročil pandemijo koronavirusne bolezni 2019 (Covid-19) in nas popolnoma izoliral in osamil. Zato smo bili toliko bolj veseli vabila k podpisu Načrtov Civilno vojaškega sodelovanja za 2023.
Generalmajor Roman Urbanč je poudaril pomen zaupanja v obrambni sistem in sodelovanje Slovenske vojske z okoljem, v katerega je vpeta. Izpostavil je pomembnost sodelovanja, negovanja domoljubja, spoštovanja tradicije ter naše zgodovine. Zahvalil se je za razumevanje, saj smo pri načrtovanju našli vzajemno pot. Vsem prisotnim je zaželel ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti, lepe božične praznike in uspešno novo leto 2023. Načrte s preko 25 predstavniki organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem in ki delujejo v javnem interesu, so skrbno pripravili predstavniki PSSV, za kar jim gre vsa zahvala.

Poveljnik sil SV, generalmajor Roman Urbanč je s Predsednikom društva upokojencev MORS, g. Milanom Obrezo podpisal Načrt civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2023. Društvo upokojencev ministrstva za obrambo bo v sodelovanju in s pomočjo Slovenske vojske izvedlo preko 20 načrtovanih aktivnosti in po svojih najboljših močeh izpolnjevalo tudi obveznosti iz Načrta vzajemnosti.
Društvo upokojencev ministrstva za obrambo se v svojem delovanju nenehno zavzema in podpira vse napore Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, ki so usmerjeni v razvoj obrambnega sistema in izboljšanja materialnega stanja njenih pripadnic in pripadnikov. Nenehno imamo pred seboj tudi obvezo po vzajemnosti, zato se na najboljši način trudimo obrambnemu sistemu na različne načine povrniti vse, kar nam z letnim načrtom civilno-vojaškega sodelovanja slovenska vojska zagotavlja.

Našim domicilnim enotam se ob tej priložnosti zahvaljujemo za dosedanje profesionalno  sodelovanje, hkrati pa se veselimo prihodnjega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom obrambnega sistema želimo vse najboljše v prihodnje tako na osebnem, kakor tudi na profesionalnem področju. Srečno!

Pripravil: Janez Gomzi
Fotografije: Janez Gomzi in g. Novkovič;  
Ljubljana, 16. 12. 2022