Za  mesec maj smo si zadali nalogo da obiščemo eno naših najlepših alpskih dolin TAMAR.

Izleta se je udeležilo skupno 22 upokojencev od tega 17 članov DU MOS in 5 nečlanov. Izlet smo izpeljali v lastni režiji vsakega posameznika.
Z vlakom smo se odpeljali po eni najlepših prog , Bohinjski progi, od Nove Gorice do Jesenic. Na Mostu na Soči so se priključili še člani iz Tolminske. Od Jesenic do Rateč pa smo uporabili javni avtobusni prevoz.
Nato smo peš krenili proti Planici in dolini Tamar. Vsak je prilagodil hitrost in dolžino poti ki jo namerava prehoditi, svojim zmožnostim. Ustavili smo se prvič v smučarsko skakalnem centru v Planici. Res je enkratno urejen in nudi vse pogoje za trening smučarskim skakalcem. Nekaj mladih je treniralo na manjših skakalnicah.
Nadaljevali smo po makadamski cesti v dolino Tamar. Tamar je ledeniška dolina, ki jo omejujejo dvatisočaki Mojstrovka, Travnik, Goličica, najvidnejši in najlepši pa je Jalovec- 2645 m . Bil je lep sončen dan, tako da smo lahko uživali v pogledih na res prelepe gore. Po kakšnih dveh urah smo dosegli nas cilj, To je bila planinska koča Dom v Tamarju (1108 m).

Okrepčali smo se z dobrotami planinske koče. Najbolj so teknili res dobri štruklji. Blizu koče smo lahko opazovali gorski potok Nadiža ki je prvi izvir Save Dolinke.
Počasi smo morali zapustiti to prelepo dolino, ker smo bili odvisni od javnega prevoza .
Izlet v ta prelepi konec naše Slovenije je verjetno vsakemu ostal v prelepem spominu.

Martin Gerlič