DRUŠTVO UPOKOJENCEV MINISTRSTVA ZA OBRAMBO – DU MO: LJUBLJANSKA SEKCIJA DU MO – SKUPINA »ŽAREK«

Pohod smo zasnovali na spomladanskem izletu Ljubljanske sekcije DU MO. Z Ivanom pogosto hodiva v hribe, zato naju je Milojka nagovorila, da bi organizirala kakšen krajši pohod za člane sekcije. Tudi vodja skupine »Žarek«, Milena je izrazila željo, da bi pri izvedbi načrtovanih izletov, sodelovala s to skupino. Predlagala bi tudi kakšno zanimivo krajšo turo. Tako smo se ob zaključku izleta dogovorili, da si izmenjamo zamisli po elektronski pošti in za prvi pohod smo izbrali krajši pohod na Rašico.

V sredo 5. aprila 2017 smo se tako zbrali v Gameljnah, pri zadnji postaji LPP št. 8 in se odpravili po gozdni poti proti razglednemu stolpu. Bilo nas je pet in en ubogljiv ter navihan kuža. Preostali člani skupine »Žarek« so se ustrašili jutranje megle in slabega vremena, zato so raje sestankovali v prostorih DU MO. Tone se je z avtom odpeljal do vasi Rašica, ostali pa smo uživali v prijetni hoji.

Ivka nam je zaupala nekaj skrivnosti zdravilnih zelišč. Igrali smo se s kužkom. Bogdan je   zadaj vsake toliko časa malo zasopihal.  Pot je minila kot bi mignil. Pri koči nas je že čakal Tone. Popili smo nekaj zdravilnega, nepogrešljivo kavico in se posladkali z doma pečenimi Ivkinimi sladkarijami. Poklepetali smo še z enim obiskovalcem iz Maribora.

Megla se je ves čas počasi redčila in dvigovala tako, da smo lahko splezali še na razgledni stolp in se orientirali. Skozi meglice so se prikazovale Kamniške alpe na severu, navzdol proti Ljubljanski kotlini, pa se je ves čas lepo videlo.

Ko smo ocenili, da je druženja na vrhu dovolj, smo se vrnili do vasi Rašica, od koder nas je Tone  odpeljal do izhodišča.  Tu smo v bifeju ob pivu naredili še rezime pohoda in se zadovoljni poslovili.

 

 

Besedilo in sliki: Fedor Peršin