16. september 2021: Družabno srečanje na Debelem Rtiču

V četrtek, 16. 9. 2021 smo se članice in člani ljubljanske sekcije DU MO po dolgem času ponovno zbrali na družabnem srečanju na Debelem Rtiču. Lansko leto nam je to aktivnost preprečila epidemija COVID-19. Letos smo se opremljeni s potrdili PCT bolj sproščeno podali na srečanje. Kar se nas tiče, bi bil pogoj za srečanje lahko tudi samo »C«, saj so nekateri prejeli že tretji poživitveni odmerek ustreznega cepiva proti bolezni COVID-19.

Sedaj so naši vnuki v vrtcih in šolah, mi pa smo si vzeli čas zase. Po prihodu na Debeli Rtič sta nas z dobrodošlico, dobro voljo, pijačo in prigrizki in kasneje odličnimi »bobiči« pričakala naš Jože Florjančič in Veronika Beti. V sproščenem vzdušju smo si vzeli čas zase. Sprehodili smo se po okolici Debelega Rtiča na skrajnem koncu slovenske obale, ki je zaradi svojega težkega dostopa ostal eden izmed najbolj neokrnjenih delov slovenske morske obale. Tudi nekaj dežnih kapljic ni pokvarilo dobrega razpoloženja. Nekateri smo kljub dežnim kapljicam zaplavali v še vedno prijetno toplem morju.

Druženje smo nadaljevali ob dobri hrani, glasbi in »zabavnem« programu, ki sta ga izvajala muzikant, pevec in zabavljač Živko ter nandu Nande s kmetije Cetin na Škofljici s svojim lastnikom Janezom Cetinom. Ob 18.00 smo se poslovili in odpeljali proti Ljubljani.

V svojem in v imenu vseh udeležencev druženja se iskreno zahvaljujem Veroniki Beti in Jožetu Florjančiču za ves trud, organizacijo in gostoljubje, ki smo ga bili deležni. Žal pa letos nismo mogli računati na avtobusni prevoz SV, kajti številne naloge, ki jih narekuje podpora predsedovanju EU, izvajanje vojaških aktivnosti in vaj, niso dopustile, da bi za prevoz skladno z Načrtom CVS, angažirali avtobus SV.

Pripravil: Janez Gomzi

Fotoalbum: Jožef Poje;

Družabno srečanje na Debelem rtiču, 16. 9. 2021;

Ljubljana, 18. 9. 2021