V četrtek, 19. 9. 2019, smo se članice in člani ljubljanske sekcije DU MO ponovno zbrali na družabnem srečanju na Debelem Rtiču. To je bilo naše prvo srečanje po vročih poletnih mesecih, ki smo jih nekateri preživeli skupaj z vnuki. Sedaj so vnuki v vrtcih in šolah, mi pa smo si vzeli čas zase. Po prihodu na Debeli Rtič, kjer sta nas s pristno domačo dobrodošlico in »bobiči« pričakala naša Veronika in Jože, so nas že obsijali sončni žarki.

V sproščenem vzdušju smo se družili, se sprehodili v bližnji okolici Debelega Rtiča, nekateri pa smo tudi skočili v valovito morje. Sonce je prijetno grelo ampak je burja malo ohladila ozračje.  Druženje smo nadaljevali ob odlični hrani in dobri kapljici.  Za prijetno vzdušje je poskrbel prijeten muzikant. V popoldanskih urah smo se zadovoljni vrnili v domov. Tudi ob letu osorej, predvidoma 10.9.2020 bomo aktivnost ponovili, saj je takšno srečanje že »tradicionalno«.

V svojem in v imenu vseh udeležencev druženja se iskreno zahvaljujem Veroniki Beti in Jožetu Florjančiču za ves trud, organizacijo in gostoljubje, ki smo ga bili deležni. Prisrčna zahvala pa gre tudi Slovenski vojski in vozniku Mihi, ki nas je varno pripeljal na cilj.

Srečanje je dokumentiral g. Jožef Poje in ga strnil v albumu:

Družabno srečanje na Debelem Rtiču, 19. 9. 2019

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 24. 9. 2019