V četrtek, 6.9.2018 smo se članice in člani ljubljanske sekcije DU MO zbrali na družabnem srečanju in pikniku na Debelem Rtiču. To je bilo naše prvo srečanje po vročih poletnih mesecih, ki smo jih nekateri preživeli skupaj z vnuki. Sedaj so vnuki v vrtcih in šolah, mi pa smo si vzeli čas zase. Po prihodu na Debeli Rtič, kjer sta nas s pristno domačo dobrodošlico in »bobiči« pričakala naša Veronika in Jože, so nas že obsijali sončni žarki.

V sproščenem vzdušju smo se družili, se sprehodili v bližnji okolici Debelega Rtiča, nekateri pa smo tudi skočili v morje in zaplavali v še vedno prijetno toplem morju. Druženje smo nadaljevali ob odlični hrani z žara. Za prijetno vzdušje sta poskrbela lokalna glasbenika, oče in sin, Marino in Aleksander. V popoldanskih urah smo se zadovoljni vrnili v domov. Tudi ob letu osorej, 5.9.2019 bomo aktivnost ponovili, saj je takšno srečanje že »tradicionalno«.

V svojem in v imenu vseh udeležencev druženja se iskreno zahvaljujem Veroniki Beti in Jožetu Florjančiču za ves trud, organizacijo in gostoljubje, ki smo ga bili deležni. Prisrčna zahvala pa gre tudi Slovenski vojski in vozniku Rajku Kovaču, ki nas je varno pripeljal na cilj.

 

Srečanje je dokumentiral g. Jožef Poje in ga strnil v albumu:

Piknik na Debelem rtiču, 6. 9. 2018

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 12. 9. 2017