10. december 2018: TRADICIONALNO SREČANJE UPOKOJENK IN UPOKOJENCEV Z MINISTROM ZA OBRAMBO KARLOM ERJAVCEM

V ponedeljek, 10. 12. 2018 ob 12.00 je bilo v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka na Leskovškovi 7 v Ljubljani tradicionalno srečanje upokojenk in upokojencev Ministrstva za obrambo z ministrom za obrambo g. Karlom Erjavcem, Načelnico generalštaba slovenske vojske generalmajorko Alenko Ermenc in njunimi najožjimi sodelavci.

Predsednik Društva upokojencev ministrstva za obrambo Milan Obreza je v kratkem in optimističnem nagovoru prisotne lepo pozdravil in se zahvalil za tradicionalno dobro sodelovanje med DU MO in MORS ter Slovensko vojsko. Vsem je zaželel mirne in lepe praznike, predvsem pa zdravja in osebnega zadovoljstva v Novem letu 2019.

Minister za obrambo Republike Slovenije g. Karel Erjavec in predstavil napore ministrstva za obrambo za zagotovitev ustreznega statusa vsem njenim pripadnikom. Izrazil je voljo, željo in odločnost, da obrambnemu resorju zagotovi zadostna sredstva za primerno in ustrezno opremo, za varno opravljanje nalog doma in v tujini. Nagovor je zaključil z oceno, da je sodelovanje med MORS in DU MO pristno in pozitivno. Izrazil je željo, da bi takšno sodelovanje ostalo tudi v bodoče.

DU MO bo po svojih najboljših močeh tudi v bodoče podpiralo ministrstvo v nameri, da se materialni položaj zaposlenim v obrambnem sistemu, še posebej v slovenski vojski izboljša. Ravno tako bomo podpirali napore, da se na obrambnem področju sprejme ustrezna zakonodaja in potrebni dokumenti, ki bodo razvojno naravnani in usmerjeni v prihodnost tako, da bo slovenska vojska lahko kos sodobnim varnostnim izzivom.

Minister za obrambo, g. Karel Erjavec  je vsem skupaj zaželel lepe Božične praznike, ter zdravo, uspešno in zadovoljno novo leto 2018.

V nadaljevanju srečanja in druženja smo vsi udeleženci ugotovili, kako hitro je minilo leto od zadnjega srečanja. Prijetno je bilo ponovno pokramljati z bivšimi sodelavci, s katerimi smo do nedavnega delili dobro in manj dobro, lepe in manj lepe trenutke, ko smo skupaj po najboljših močeh gradili in vzpostavljali obrambni sistem Republike Slovenije.

DU MO se zahvaljuje Ministrstvu za obrambo in vsem domicilnim enotam SV za korektno in profesionalno sodelovanje ter za izvedbo Načrtov civilno-vojaškega sodelovanja. Hvaležni smo tudi ekipama iz kuhinje EVOJ VEP in 1./10. MOTB/1. BR SV, ki sta pripravili odlično hrano in prijeten prostor za druženje. Tudi v prihodnje si želimo tvornega obojestranskega sodelovanja.

Vsem pripadnicam in pripadnikom Ministrstva za obrambo in slovenske vojske, kakor tudi njihovim najdražjim, želimo ponosen Dan samostojnosti in enotnosti, lepe, mirne in vesele praznike ter uspešno, srečno in zdravja polno novo leto 2019.

Foto album Prednovoletno srečanje z ministrom za obrambo, 10. 12. 2018: g. Jožef Poje

Fotografije: Janez Gomzi
Pripravil: Janez Gomzi
Ljubljana, 11. 12. 2018