13. julij 2022: SPREJEM PRI MINISTRU ZA OBRAMBO g. MARJANU ŠARCU

V sredo, 13. 7. 2022 ob 10:00 je minister za obrambo Republike Slovenije g. Marjan Šarec z državnim sekretarjem g. Rudijem Medvedom in sodelavci sprejel predsednika Društva upokojencev ministrstva za obrambo – DU MO g. Milana Obrezo in podpredsednika DU MO, g. Janeza Gomzija. Predsednik DU MO g. Milan Obreza je ministru za obrambo g. Marjanu Šarcu predstavil DU MO, njegovo poslanstvo in aktivnosti, ki jih DU MO izvaja. Poudaril je tudi tradicionalno dobro sodelovanje z MORS in SV. Pri tem je izrekel podporo vodstvu MORS in SV pri zagotavljanju ustreznih pogojev za nadaljnje delovanje SV.

Skupaj smo ocenili, da je sodelovanje med MORS in DU MO pristno, korektno in pozitivno. Žal je bilo v preteklih dveh letih zaradi epidemije COVID-19 sodelovanje zelo okrnjeno. Vsi skupaj se zavzemamo, da tudi v bodoče ohranjamo pristne stike in sodelovanje skušamo še nadgraditi.
DU MO bo po svojih najboljših močeh tudi v bodoče podpiralo ministrstvo za obrambo Republike Slovenije v nameri, da se uredi položaj zaposlenim v obrambnem sistemu, še posebej pa pripadnikom slovenske vojske. Ravno tako bomo podpirali vse napore, da se na obrambnem področju sprejme ustrezna zakonodaja in potrebni dokumenti, ki bodo razvojno naravnani in usmerjeni v prihodnost tako, da bo slovenska vojska in njen obrambni sistem lahko kos vsem sodobnim varnostnim izzivom. DU MO si tudi v prihodnje si želi tvornega obojestranskega sodelovanja.

Ob tej priložnosti je minister za obrambo Republike Slovenije g. Marjan Šarec zagotovil, da bo sodelovanje med DU MO in MORS tudi v bodoče na enaki ali na še višji ravni, kakor je bilo do sedaj.  
Predsednik DU MO g. Milan Obreza se je zahvalil za prisrčen sprejem in za tradicionalno dobro sodelovanje med DU MO in MORS ter Slovensko vojsko in vodstvu MORS zaželel uspešno delo.

Pripravil: Janez Gomzi
Ljubljana, 13. 7. 2022