3. december 2019: PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2020

V torek, 3. 12. 2019 je bila Načelnica generalštaba SV generalmajorka Alenka Ermenc gostiteljica slovesnosti in podpisnica letnih načrtov civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2020.

V kratkem, vsebinskem in spodbudnem uvodnem nagovoru je generalmajorka Alenka Ermenc izrazila zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem. Poudarila je pomen zaupanja v obrambni sistem in da Slovenska vojska dejavno sodeluje z okoljem, v katerega je vpeta. Izpostavila je pomembnost sodelovanja, negovanja domoljubja, spoštovanja tradicije ter naše zgodovine. Zahvalila se je za razumevanje pri načrtovanju, saj smo tako našli vzajemno pot zaradi omejenih resursov, ki se kljub nezavidljivi situaciji ni zmanjšala. Vsem prisotnim je zaželela lepe praznike in uspešno novo leto 2020.

Načrte z 28 predstavniki organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem in delujejo v javnem interesu, so skrbno pripravili in uskladili podpolkovnik Branko Tušar, načelnik oddelka za civilno-vojaško sodelovanje s sodelavci in predstavniki domicilnih enot SV.

Načelnica GŠSV, generalmajorka Alenka Ermenc je s Predsednikom društva upokojencev MORS, g. Milanom Obrezo podpisala Načrt civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2020. Društvo upokojencev ministrstva za obrambo bo v sodelovanju s Slovensko vojsko izvedlo 21 načrtovanih aktivnosti in po svojih najboljših močeh izpolnjevalo tudi obveznosti iz Načrta vzajemnosti.

Društvo upokojencev ministrstva za obrambo se v svojem delovanju nenehno zavzema in podpira vse napore Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, ki so usmerjeni v razvoj obrambnega sistema in izboljšanja materialnega stanja njenih pripadnic in pripadnikov. Nenehno imamo pred seboj tudi obvezo po vzajemnosti, zato se na najboljši način trudimo obrambnemu sistemu na različne načine povrniti vse, kar nam z letnim načrtom civilno-vojaškega sodelovanja slovenska vojska zagotavlja.

Našim domicilnim enotam se ob tej priložnosti zahvaljujemo za dosedanje profesionalno  sodelovanje, hkrati pa se veselimo prihodnjega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom obrambnega sistema želimo vse najboljše v prihodnje tako na osebnem, kakor tudi na profesionalnem področju. Srečno!

Pripravil: Janez Gomzi

Fotografije: Janez Gomzi in g. Tadej Krese;

Ljubljana, 4. 12. 2019