Drage upokojenke in upokojenci,
štiri leta so minila odkar sem prevzel vodenje Društva upokojencev Ministrstva za obrambo in v obdobju mojega mandata smo dosegli kar nekaj uspehov. Veseli me, da smo obdržali organizacijo in povečali število članov. Žal je bilo to obdobje za marsikoga tudi težko, saj nam je smrt vzela štiriinpetdeset članov, prijateljev in dobrih ljudi, ki bodo vedno nam in vsem bližnjim ostali v lepem spominu.
Tretje življenjsko obdobje si moramo narediti prijetno in predvsem zabavno. Pomembno je, da se družimo ter ostajamo aktivni in kar je najvažnejše skrbeti moramo za svoje zdravje in dobro počutje. To nam mora biti glavni moto. Nikoli ne vemo, kaj nam bo življenje prineslo in kaj bo omajalo naše počutje. Druženje, izleti, pohodi in tudi mala obveza do organizacije so vse načini, da ostajamo aktivni in tako skrbimo za naše zdravje, tako fizično kot mentalno. Ne smemo se zapirati vase, ampak moramo izkoristiti to kar nam življenje ponuja. Vedno se kaj najde in vsak dan lahko doživimo kaj prijetnega, potrebno je k temu le stremeti.
Delegati so me ponovno izbrali, da vodim našo organizacijo še za naslednja štiri leta, kar je kar velik zalogaj, saj je potrebno vedno razmišljati kaj novega vam in organizaciji še lahko ponudim in kaj lahko storim, da bodo naša druženja bolj polna, zanimiva ter seveda privlačna tudi za nove člane. Podmladek je za naše uspešno nadaljevanje ključnega pomena.
Vse vaše želje, zamisli in opazke so več kot dobrodošle. Trudil se bom, da bomo tudi v naslednjih štirih letih delovali kot celota in postali skupaj še boljši. Ne smemo dovoliti, da nas nekdo razdvaja, kajti potem ne bo dobrih rezultatov našega dela. Zato vas še enkrat pozivam, da pazite na svoje zdravje, skrbite za svoje bližnje in če kdo potrebuje pomoč, mu pomagajte. Ko se boste znašli pred oviro, nam povejte in naredili bomo vse kar je v naši moči, da vam jo pomagamo premagati.
Drage upokojenke in upokojenci, zapomnite si, da če ohranimo zdravje, potem je tudi vse ostalo lažje. Zaključek leta se hitro približuje in verjamem, da ga boste preživeli kar najlepše. V prihajajočem letu vam želim predvsem veliko zdravja, čim več lepih trenutkov z vašimi bližnjimi in čim več veselja z nami, člani DU MO.
Srečno
Milan Obreza