16. marec 2020: SPREMLJANJE STANJA V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Članice in člani DU MO smo odgovorni in družbi pripadni ljudje, zato smo se odločili, da vse aktivnosti do nadaljnjega – ODPOVEMO.

Budno spremljajmo stanje v državi, ki se nanaša na novi koronavirus, ki je poimenovan SARS-CoV-2, povzroča pa novo bolezen poimenovano COVID-19. V duhu vseh ukrepov, ki jih sprejema vlada RS, tudi mi moramo ravnati odgovorno do sebe in okolice. Ne izpostavljajmo se, bodimo odgovorni in upoštevajmo ukrepe. Prav tako se moramo pripraviti, da bomo v primeru večjih razsežnosti bolezni COVID-19, lahko pomagali svojim bližnjim, sosedom in prijateljem, če bodo našo pomoč potrebovali. Izkoristimo sončne in lepe pomladanske dni za sprehode v naravi na svežem zraku.

O vseh ukrepih za omejitev bolezni COVID-19, kakor tudi vse preverjene informacije o tej problematiki lahko dobimo na spletni strani NIJZ – Nacionalnega instituta za javno zdravje in Vlade RS:

NIJZ – Spremljanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19);

Vlada RS – Koronavirus COVID-19;

Informacije lahko dobimo tudi na telefonskih številkah:

Klicni center za informacije o koronavirusu – 080 1404 in

Strokovnjak NIJZ – 031 646 617 in 031 619 118, med 9.00 in 17.00 uro;

Bodimo še naprej odgovorni, previdni, razumni, … tudi v primeru poslabšanja splošne situacije predvsem moramo ostati ljudje. Vsem skupaj želim, da kar najmanj boleče prebrodimo nastalo situacijo. V kolikor bi kdorkoli potreboval pomoč, bomo po naših najboljših močeh skušali pomagati. Srečno!

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 16. 3. 2020