13. december 2017: PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANIC IN ČLANOV MEDGENERACIJSKEGA INFORMATIVNEGA DRUŽABNEGA SREDIŠČA LJUBLJANA – MIDS LJUBLJANA

December je mesec srečanj, lepih želja in načrtov za naprej. Je tudi čas bližine, topline človeških odnosov, druženja. Zato ni naključje, da smo se 13. decembra 2017 zbrale MS ŽAREK, REKREATIVCI in VERONIKA iz Kamnika, ki nas je tudi v svojem kamniškem okolju toplo sprejela.

Čeprav je rahlo naletaval sneg, smo se v polnem številu zbrali pri upokojenem častniku SV in veteranu, stotniku g. Miru Potočniku pred njegovo hišo v Kamniku, kjer ima v garaži urejeno izredno zanimivo zbirko orožja, fotografij  in dokumentov na temo prve svetovne vojne, posebno soške fronte. S seboj smo lahko  za simbolično plačilo odnesli njegovo knjižico z naslovom: Prva svetovna vojna in podnaslovom: komandant 5. armade soške fronte, general Svetozar Borojevič – Von Bojna.

Razstavo nam je strokovno pokomentiral, žena Milena pa nam je postregla s kuhanim vinom, čajem in pecivom. Prijetno doživetje smo nadaljevali še z ogledom kamniških znamenitosti, ki nam jih je zopet predstavil g. Miro Potočnik.

O snegu ni bilo več ne duha, ne sluha, ko smo se po prijetnem in koristnem sprehodu ustavili v gostišču » PRI PODKVI«, kjer nas je že čakalo toplo kosilo in seveda druženje s klepetom.

Voditeljica MS Veronika Majda, nam je s pozdravnim nagovorom izrekla tudi novoletno voščilo z željami, da bi prijateljsko sodelovali in ostali še naprej ljudje dobrih namenov.

Sovoditeljica Ruda pa nas je pocrkljala z lastnimi doma narejenimi sladkarijami.

Na koncu smo odšli s prijetnimi občutki in z vsak svojim kozarčkom medu, ki so ga pridelale Frančkove čebelice.

Zapisala: Milena Pirnovar