3. december 2019: TA VESELI DAN KULTURE

V torek, 3. 12. 2019 bomo tradicionalno počastili »Ta veseli dan kulture«. Obiskali bomo Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO na Fužinah. Ob 10. uri bomo imeli ogled stalne zbirke in občasne razstave, ki bo trajal dobro urico. Sicer tega dne vstopnine ne bomo plačali, kakšen evro pa bomo namenili za vodenje. Po ogledu bomo sedli v muzejsko kavarno na kavo, čaj, mogoče kuhano vino ali kakšno sladico ter poklepetali o tem in onem.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je eden najstarejših muzejev za arhitekturo in oblikovanje v Evropi. MAO, nekdanji Arhitekturni muzej Ljubljana, je osrednja slovenska muzejska ustanova, ki deluje na področju arhitekture, urbanizma, industrijskega in grafičnega oblikovanja ter fotografije. MAO zbira in hrani gradivo z navedenih področij, omogoča njegovo preučujevanje ter predstavljanje javnosti. Muzej je leta 1972 ustanovilo mesto Ljubljana, leta 2010 pa je ustanoviteljske obveznosti prevzela Vlada Republike Slovenije. MAO deluje kot muzej ter arhitekturno in oblikovalsko središče, katerega naloga je omogočati izmenjavo idej in znanja ter vzpostavljati urbani, arhitekturni in oblikovalski dialog. Z zbiranjem in predstavljanjem dediščine MAO svojim obiskovalcem omogoča razumevanju preteklosti in prihodnosti arhitekture, oblikovanja in fotografije.

Zbrali se bomo ob 09.45 pred Muzejem za arhitekturo in oblikovanje na Fužinah v Ljubljani. Naslov: Grad Fužine, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana in/ali Pot na Fužine 2, 1000 Ljubljana.

V bližino Gradu Fužine vozita avtobusa LPP št. 20, Nove Stožice – Fužine in št. 22, Kamna Gorica – Fužine.

Prijave zbirata:  Franjo Kovačevič, M: 041 520 833 in/ali Jelena Maček, M: 040 708 084.

Več o muzeju:

O Muzeju za arhitekturo in

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Vljudno vabljeni!

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 14. 11. 2019