8. februar 2020: Prešernov dan, slovenski kulturni praznik in »18. pohod spomina in prijateljstva v spomin Janeza Svetina«

Članice in člani ljubljanske sekcije DU MO bomo že devetič zapored slovesno obeležili Slovenski kulturni praznik. Z Bleda do Vrbe se bomo na povabilo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska in Območnega združenja slovenskih častnikov Radovljica priključili pohodnikom, ki organizirata že »18. pohod spomina in prijateljstva v spomin Janeza Svetine«.

Na poti do Bleda se bomo ustavili v Kranju. V Gostilni Kot  se bomo nekoliko okrepčali s kuhanim vinom ali čajem, ter s kosom kruha namazanim z zaseko, … in se v nadaljevanju sprehodili po ulicah Kranja ter si ogledali »Prešernov semenj«.

Pri Prešernovem spomeniku na Bledu bo ob 10.30 osrednja slovesnost. Slavnostni govornik na Bledu bo dr. Dušan Keber. Po slovesnosti bomo z Bleda do Vrbe mimo vasice Zasip hodili približno 2 uri. V Vrbi se bomo pri Prešernovi hiši na slovesnosti ponovno poklonili Francetu Prešernu. Slavnostna govornica v Vrbi bo igralka in pevka, ga. Lara Jankovič. Na zasluženo kosilo se bomo zapeljali v Drago pri Begunjah na Gorenjskem.

Odhod izpred Koloseja v BTC-ju v Ljubljani 8. 2. 2020 ob 08.00.

Prijave zbirata g. Franjo Kovačevič, M: 041 520 833 in ga. Jelena Maček, M: 040 708 084.

Fotografije 2019: g. Jožef Poje

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 26. 1. 2020