14. november 2019: CEPLJENJE PROTI GRIPI

Obveščamo vse članice in člane Društva upokojencev Ministrstva za obrambo Slovenije – DU MO, da bo cepljenje proti gripi dne 14. 11. 2019 od 08.00 do 14.00 v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani.

Gripa, tudi influenca, je akutna virusna bolezen dihal, ki se zelo hitro širi. Pojavlja se predvsem v zimskih mesecih na severni polobli in ogroža vse prebivalstvo, še posebno starejše ljudi, bolnike s kroničnimi srčnimi, pljučnimi, presnovnimi in drugimi boleznimi in majhne otroke.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred nekaterimi nalezljivimi boleznimi. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. V zadnjih desetletjih je bilo s cepljenjem preprečenih več smrti kot s katerimkoli drugim zdravstvenim ukrepom.

Pomembno je, da se za cepljenje odločamo na osnovi dejstev. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste našli zanesljive informacije, znanstveno podprte nasvete glede cepljenja, pripravljene na osnovi dela naših in tujih strokovnjakov javnega zdravja. Program cepljenja v Sloveniji zagotavlja cepljenje proti številnim nalezljivim boleznim vsem otrokom in mladostnikom, pa tudi odraslim in starostnikom z različnimi zdravstvenimi indikacijami za cepljenje.

 


O cepljenju se lahko poučite tudi na spletnih straneh:

NIJZ – Cepljenje proti gripi v sezoni 2019-2020 in Z znanjem do boljšega zdravja;

Vljudno vabljeni!

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 12. 11. 2019