Lahek planinski pohod na KUCELJ (1.237 m)

Za cilj našega 38. Pohoda smo tokrat izbrali lahek planinski pohod na Kucelj.

Kucelj  1237m . Vrh se nahaja na Južnih obronkih Trnovskega gozda nad Vipavsko dolino. Z neporaščenega vrha na katerem stoji križ je zelo lep razgled na celotno Vipavsko dolino s Krasom in morjem v ozadju. Na drugi strani se vidi Trnovski gozd in nad njim del Julijskih Alp.

Pohod smo pričeli pri planinski koči »Antona Bavčerja na Čavnu«. Udeležilo se ga je 15 članov naše sekcije in njihovih družinskih članov. Izbrali smo krasen dan. Pot nas je v hladu gozdov vodila zlagoma navzdol. Občudovali smo bujno cvetenje na gozdnih jasah in uživali v tišini gozda. Na približno polovici se pot strmo vzpne skozi bukov gozd in pred nami se je odprl pogled na piramido Kuclja. Popolnoma gol se je strmo vzpel nad nami. Za dosego vrha smo se morali kar potruditi in uspešno smo se povzpeli na vrh. Uživali  smo v res krasnih razgledih na našo lepo Primorsko.

Vračali smo se po isti poti do planinske koče. Tu smo nadaljevali druženje ob dobri  hrani in pijači naših članov. Seveda je bila tu tudi nepogrešljiva »ramonika« našega Maura. Zopet smo uspešno zaključili še en naš pohod.

Martin Gerlič