Preteklo leto nam jo je temeljito zagodlo. Imeli smo veliko načrtov,  realizirali pa bolj  malo. Pretekla leta so bila bogata z aktivnostimi,  lansko in letošnje leto pa je z dogodki bolj skopo. Zaradi neugodne situacije smo se v živo srečali samo dvakrat.
Prvo srečanje v novi sezoni je vedno namenjeno predvsem pogovoru. Kakšne so bile počitnice, kaj pomembnega se je komu zgodilo. Naša članica Lojzka, ki se veliko potepa po naših krajih, nam je opisala 3-dnevne počitnice na Koroškem.
Ker smo voditelji prejšnji dan imeli intervizijsko srečanje, sem skupino seznanila z vsebino. Predstavila sem jim delo skupine na daljavo, ki so ga pripravili na Institutu A. Trstenjaka. Vsi smo se strinjali, da srečanj v živo ne more nadomestiti nobeno video srečanje ali telefonski pogovor.
Kljub situaciji smo bili tako pogumni, da smo se srečali še enkrat oktobra. Dogovorili smo se, da se namesto dvakrat mesečno dobimo samo enkrat., vendar je bila situacija taka, da nam tudi to ni uspelo.
Naša najstarejša članica Marinka Friškovec v mesecu oktobru praznuje. Vsakoletna praksa je bila, da na srečanjih čestitamo slavljenki. Ker srečanj ni bilo, Marinka pa se  se zaradi zdravja srečanj praktično ne udeležuje več, smo ji za rojstni dan v skupni voščilnici čestitali in ji želeli vse dobro.

Ker srečanj praktično ni bilo, meni pa se mi zdi ohranjanje stikov zelo pomembno,vsakih 14 dni pošljem našim članicam kakšen spodbuden SMS, vmes pa se tudi slišimo. Za novo leto sem vsem poslala voščilnice in jih prijetno presenetila.
Trenutno stanje nam ni naklonjeno. Kdaj bomo uresničili načrte, ki so ostali neizpolnjeni, ne vem. Upam, da se bomo lahko srečali kje zunaj, ko se bo vreme malo otoplilo.
V načrtu za naprej imamo obisk Šmarjetne gore, mestnega jedra Kranja, kanjona Kokre, mestnih rovov pod Kranjem in kakšno kavo – mogoče na Brdu pri Kranju. V prejšnji sezoni, ko je bil dan odprtih vrat, smo se že sprehajali po parku. Ko bodo spet dovoljena srečanja se bomo srečale v našem prostoru v vojašnici in nadaljevale z ročnimi deli, praznovanjem obletnic – kulturnih in osebnih, s pogovori. Če nam bo zmanjkalo idej pa je tu še širiteljski  priročnik o času covida 19. 13 predlogov za 13 srečanj. Dela dovolj.
Skupina ALJAŽ šteje 12 članov. Kljub temu, da se že nekaj časa ne srečujemo, me za obstoj skupine ne skrbi. Še vedno po vseh letih obstoja skupine se veselimo vsakega ponovnega srečanja.
Plaznik Štefka, voditeljica skupine »Aljaž«